Veletrh vědy a VědaFest 

Veletrh vědy pořádaný AV ČR ve dnech 2. – 4. června 2022 v PVA EXPO Praha Letňany. Akce je určena pro širokou laickou i odbornou veřejnost všech vědních oborů, včetně účasti velkého množství firem za účelem networkingu a navázání případné spolupráce. V rámci workshopů se mohli návštěvníci v minulých letech seznámit např. se způsoby výroby knižních vazeb v 16. století, s ukázkami vězeňské korespondence a poezie na počátku 50. let minulého století nebo zavítat do Díogénova sudu a zkoumat lidskou identitu. Veletrh nemá stanoveno žádné bližší téma, kreativitě při přípravě programu se tedy meze nekladou.

VědaFest (dříve Festival vědy), který však oproti předešlým ročníkům proběhne tentokráte již ve středu 22. června 2022 na dejvickém Vítězném náměstí. Tématem letošního festivalu je Věda od A do Z. Cílovou skupinou této akce jsou především žáci základních a středních škol, tedy potenciální uchazečky a uchazeči o studium.

Účast na obou akcích se stejným programem je také možná. Pro prezentaci budou rozhodně zajímavé nové výzkumy, ale i jednoduché populárně naučné materiály a aktivity, které představují výzkumné záměry, otázky, nebo projekty Vašich týmů. Pokud byste měli zájem, prosím Vás o název a krátkou anotaci Vaší expozice, či návrhu.  Pro zapojené akademiky, popř. doktorandy a další zainteresované studenty, počítáme s finanční odměnou.

Více informací u Mgr. Václava Kříže 

E: vaclav.kriz@ff.cuni.cz
T: +420 777654302
W: vaclavkriz.com

 

 

Úvod > Nástěnka > Informace od pracovníků katedry > Veletrh vědy a VědaFest