Nabídka z organizace Tichý svět – práce osobního asistenta

V naší organizaci Tichý svět, která poskytuje sociální služby osobám se sluchovým a kombinovaným postižením, podporujeme jednu klientku při hledání osobního asistenta v Praze.

Klientka je neslyšící a má poruchu autistického spektra. Komunikuje pomocí základních znaků nebo písemně. Asistent musí být schopný komunikace v českém znakovém jazyce alespoň na základní úrovni.

Asistent by byl zaměstnaný na dohodu nebo na HP u organizace Nautis. Asistent by se primárně věnoval zmíněné klientce, ale spolupracoval by i s ostatními klienty zaměstnavatele. Odměna na dohodu je 150 Kč/hod, v případě HP je nástupní odměna na plný úvazek 25 000 Kč, dovolená 5 týdnů. Mzdu lze zvýšit až na 30 000 Kč měsíčně. Úvazek lze domluvit podle časových možností.

Ze strany klientky jsou preference na asistenta se sluchovým postižením. Neměl by však mít úplnou ztrátu sluchu aby byl schopný komunikovat s neslyšící i slyšící stranou. Klientka má slyšící spolubydlící s poruchou autistického spektra, která má svého vlastního asistenta. Takže v rámci práce bude docházet k interakcím s dalšími osobami.

Náplň práce: doprovody, smysluplné trávení volného času a podpora samostatnosti klienta.
Požadavky: vzdělání pedagogického nebo sociálního směru, případně do 1,5 roku absolvovat rekvalifikační kurz Pracovníka v sociálních službách. Čistý trestní rejstřík, plnoletost, zodpovědnost.

Pokud se objeví zájemce o pozici asistenta bez postižení sluchu, lze nabídnout práci i jemu.

V případě zájmu prosím kontaktujte konzultantku Tichého světa Terezu Bárovou na e-mailu: tereza.barova@tichysvet.cz

Úvod > Nástěnka > Informace od vedení katedry a sekretariátu > Nabídka z organizace Tichý svět – práce osobního asistenta