Upozorňujeme na monografii J. Valenty „Didaktika osobnostní a sociální výchovy“

Upozorňujeme na monografii J. Valenty „Didaktika osobnostní a sociální výchovy“, která právě vyšla v nakladatelství Grada Publishing  (2013, 232 s. ISBN 978-80-247-4473-5)

Kniha je věnována všem, kdo se zabývají rozvíjením (výukou, tréninkem) životních dovedností. Osobnostní a sociální výchova (OSV) je jedním ze edukačních systémů věnujících se právě osobním (personálním) dovednostem a dovednostem sociálním. Svorníkem je pak morální rozměr jejich použití v různých situacích. Ve vztahu ke škole je OSV tzv. průřezovým tématem (rámcové programy pro základní vzdělávání a pro gymnázia). Jejím specifikem je, že učivem se stává sám žák (účastník, klient), ale i třída jako skupina. Tato kniha (opírající se empirický výzkum) si klade za cíl konstituovat základ didaktiky OSV a dále chce ukázat, o čem by měl učitel/lektor apod. přemýšlet, aby naplnil požadavky didaktické logiky na tomto poli.

Úvod > Nástěnka > Informace od pracovníků katedry > Upozorňujeme na monografii J. Valenty „Didaktika osobnostní a sociální výchovy“